Συστατικά συνταγής
• 30 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες με την ουρά
• ¾ της κούπας Grand Marnier
• 2 κούπας βερίκοκα κομπόστα
• ¾ της κούπας ξύδι από κρασί
• 4 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
• 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα dijon
• 3 κουταλιές της σούπας μέλι
• 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες τσίλι
• ¼ της κούπας λάδι
• 6 καλαμάκια για σουβλάκι
Περιγραφή συνταγής
Γαρίδες μεθυσμένες από κονιάκ και άρωμα βερίκοκου, λιώνουν στο στόμα και σας αφήνουν εκστατικούς. Το LoveCooking.gr σας αφιερώνει αυτή τη συνταγή για τα καυτά καλοκαιρινά βράδια σας.
Οδηγίες συνταγής
Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε το Grand Marnier, τα βερίκοκα κομπόστα, το ξύδι, τη worcestershire sauce, τη μουστάρδα dijon, το μέλι, τις νιφάδες τσίλι και το λάδι.
Ζεσταίνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ανακατεύοντας έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το μείγμα σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.
Αφαιρούμε τη μαρινάδα από το ψυγείο και κρατάμε 1 κούπα. Βάζουμε τις γαρίδες στην υπόλοιπη μαρινάδα και τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.
Περνάμε 4-5 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ραντίζουμε με τη μαρινάδα που κρατήσαμε και σερβίρουμε όσο είναι ζεστές οι γαρίδες.
Διάρκεια: Προετοιμασία 2 ώρες και 30 λεπτά, ψήσιμο 6 λεπτά