Συστατικά συνταγής
• 1,5 κιλό παντσέτα άκοπη
• 2 κουταλιές φυτικό λάδι
• 1 κουταλιά πιπέρι φρεσκοσπασμένο
• 3 κρεμμύδια σε ροδέλες
• 3 κουταλιές μέλι
• 2 κουταλάκια κύμινο
• 1 ξερή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Περιγραφή συνταγής
Χορταστικό, παρεϊστικο φαγητό για να το απολαύσουμε με τους φίλους μας την Πέμπτη το βράδυ.
Οδηγίες συνταγής
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε το χοιρινό με την εξωτερική μεριά προς τα πάνω στη σχάρα του φούρνου.
Το λαδώνουμε και πιέζουμε πάνω του το πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και κύμινο.
Βάζουμε τη σχάρα στο φούρνο και το ψήνουμε για 1 ώρα.
Κάτω από το κρέας βάζουμε ένα σκεύος με νερό για να στάζουν τα ζουμιά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλη 1 ώρα αφού το ραντίζουμε συχνά με το ζουμί του.
Τοποθετούμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το μέλι πάνω στο χοιρινό. Δυναμώνουμε στους 200ο C.
Και ψήνουμε γι΄ άλλη μισή ώρα μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.
Διάρκεια: 2 1/2 ώρες