Συστατικά συνταγής
Για το μαρινάρισμα
• 2 φιλέτα γαλοπούλας
• 2 λίτρα χλιαρό νερό
• 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
• 1/4 φλιτζανιού αλάτι
• 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
Για το ψήσιμο
• 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
• 3 κ.τ.σ. μέλι
• 3 κ.τ.σ. μπαλσάμικο
• 1 κ.τ.γ. αλάτι
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
• λίγο ελαιόλαδο
Περιγραφή συνταγής
'Ενα πιάτο που θα αρέσει πολύ αφού η γαλοπούλα με το πετιμέζι δένει υπέροχα!!!
Οδηγίες συνταγής
Μία μέρα πρίν ετοιμάσουμε τη συνταγή μαρινάρουμε τα φιλέτα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό να βράσουν (όχι πολύ να' ναι χλιαρό).
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπόλ και βάζουμε μέσα το νερό, το πετιμέζι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα γαλοπούλας και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σ' ένα ταψί.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κρασί και το σκεπάζουμε μ' ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 60'.
Σ' ένα μπόλ ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και το ρίχνουμε πάνω απο τα φιλέτα.
Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 20' και μ' ένα κουτάλι της σούπας που και που περιχύνουμε με τη σάλτσα απο το ταψί τα φιλέτα μας.
Διάρκεια: 1 μέρα μαρινάρισμα & 1 ώρα και 20 λεπτά ψήσιμο στο φούρνο